WhatsApp fraude – hack door verificatiecode

Je leest dit artikel omdat je waarschijnlijk snel een oplossing nodig hebt voor je WhatsApp die gehackt is. Daar gaan we je bij helpen!

We zullen de stappen eerst behandelen die nodig zijn om je account terug te krijgen en zullen daarna proberen toe te lichten wat de hack inhoud, hoe deze uitgevoerd kan worden door criminelen en wat hun doelstelling kan zijn.

WhatsApp herstellen

 • Waarschuw meteen je vrienden en familie dat ze niet in moeten gaan op berichten die namens jou verstuurd worden. Hierbij zal worden gevraagd om net zoals bij jou, de verificatiecode te sturen óf ze vragen om een geldbedrag over te maken.
 • Maak een back-up van je WhatsApp (dit gaat vaak al automatisch, maar kijk even of het een recente back-up is).
 • Verwijder je WhatsApp op je telefoon.
 • Herstart je telefoon en installeren WhatsApp opnieuw via de Play store/App store.
 • Log nu opnieuw in op je WhatsApp account en vraag een verificatiecode aan.
  Als je deze code nu invoert wordt de hacker uit jouw account gegooid. Als de hackers zo slim zijn geweest om de code al meerdere keren aan te vragen dan wordt dit geblokkeerd. Hierdoor zul je enkele uren moeten wachten totdat je weer een nieuwe verificatiecode kunt aanvragen. Blijf dit dan met regelmaat proberen totdat het weer lukt.
 • Het kan zijn dat er om een tweestapsverificatiecode gevraagd word. Vul deze nu in.
  Heb je deze niet dan heeft de hacker deze ingesteld of gewijzigd. Je zult in dat geval in ieder geval 7 dagen moeten wachten voordat je kan inloggen zonder deze code. Degene die zich aangemeld heeft op je account zal nu wel uitgelogd worden
 •  Log uit op alle Web WhatsApp sessies.
  Zodra je je account weer terug hebt, log dan uit op alle Web WhatsApp. (Alle computers/laptops waarop je WhatsApp gebruikt). De hackers hebben deze mogelijk ook ingeschakeld toen ze toegang hadden tot je account. Koppel daarna wederom je apparaten die je op Web WhatsApp wilt gebruiken.

Tweestapsverificatie instellen

Tweestapsverificatie stel je in op je telefoon waar je WhatsApp op geïnstalleerd staat. Voer hiervoor de volgende stappen uit;

 • Tik op de 3 puntjes rechts boven in en tik op “instellingen
 • Tik op “Account
 • Tik op verificatie in twee stappen

Laat dit gelijk een duidelijk signaal zijn om een tweestapsverificatie in te stellen (ook wel 2FA of 2 factor authenticatie genoemd)
Heel veel apps en programma’s ondersteunen 2FA. Het is altijd verstandig hier gebruik van te maken.

Wat is 2FA

Met 2FA heb je altijd een tweede verificatie nodig, anders dan alleen je gebruikersnaam en wachtwoord. Heb je 2FA ingesteld staan en iemand zou jou gebruikersnaam en wachtwoord achterhaald hebben, dan zou deze nog niet kunnen inloggen op die betreffende website.
Er moet namelijk eerst nog een code ter verificatie ingevoerd worden die je bijvoorbeeld op je smartphone kunt ophalen, gedurende een x-aantal seconden. Na die tijd wordt die code weer veranderd voor dezelfde x-aantal seconden.

Voorbeelden van authenticatie apps voor op je smartphone

 • Authy
 • Google Authenticator
 • Microsoft Authenticator
 • 2FA Authenticator

Hoe gaan ze te werk?

Je ontvangt van een bekende (contactpersoon) opeens een appje:
“Hey, ik heb je per ongeluk een 6 cijferige code verstuurd die voor mij bestemd is, het is in je sms berichten. Kan je die even via hier terugsturen?”

Zodra je dat zou doen, geef je je eigen WhatsApp uit handen.
Op dit moment is de betreffende contactpersoon, waar vanuit het bericht verstuurd word, zelf gehackt en stuurt dit bericht door naar zijn/haar contactpersonen.

Zodra een apparaat zich wil aanmelden met jouw WhatsApp 06-nummer, wordt er een SMS gestuurd met een verificatiecode. Zodra je deze afgeeft, geef je de toegang tot je account uit handen. Geef nooit je verificatiecode aan anderen, ook niet aan bekenden!

Wat is het doel?

Kort gezegd, snel geld verdienen door oplichting.
Vrienden en familie kunnen een appje verwachten waarin wordt gevraagd voor een geld bedrag. Zodra je er op reageert zul je het verzoek krijgen een betaling te doen. Bijvoorbeeld met Tikkie.
Ze maken gebruik van het feit dat jij vanuit een naaste een vraag krijgt om even snel bij te springen met geld. Hierbij kan zelfs informatie gebruikt worden die ze op je Facebook terug hebben kunnen vinden. Naam van je hond, kinderen, waar je werkt etc. om maar te doen geloven dat je echt met je contactpersoon contact hebt.
Kortom, nooit zomaar ingaan op een dergelijk verzoek. Bel eerst je contactpersoon op.

Meer hulp nodig? Neem contact met ons op

Mail ons

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Onze diensten

 • Computerhulp

  Bij u op lokatie of van afstand

 • Onderhoud

  Vasten tarieven per jaar

 • Reparatie

  Vakkundig en snel

 • PC opschonen

  Inclusief virussen via online overname computer

 • Verkoop en advies

  Over nieuwe producten van alle merken

 • Helpdesk

  Bel snel en u bent vandaag nog geholpen!

Over ons

Een computer bedrijf wat met je meedenkt, je dingen leert en je altijd zo snel mogelijk probeert te helpen.

Veel van onze werkzaamheden doen we middels hulp op afstand.
Zo kunnen we de prijs laag houden en toch op een snelle manier veel klanten helpen.
Natuurlijk is het ook mogelijk dat er iemand naar je toekomt.
Bijvoorbeeld bij internet storingen, wifi uitbreiding of het leveren van een nieuwe computer / laptop / printer.
Als je bij ons een product koopt zorgen wij ervoor dat je er meteen mee aan de slag kunt.
We stellen bijvoorbeeld op een nieuwe laptop meteen even je e-mail in, zetten je gegevens over van je oude naar je nieuwe laptop en zorgen ervoor dat je een simpele handleiding hebt zodat je meteen leert hoe je het beste met de accu en het schoonhouden van de laptop kunt omgaan.

Waarom PC Rolin’:

Vakkundige reparatie van laptop of PC

 • Back-up, virus- en onderhoudsdiensten
 • Eigen helpdeskservice
 • Eerlijk en duidelijk advies
 • Supersnelle service
 • Leenlaptop tijdens reparatie 

Wil je meer informatie over PC Rolin’ en alle abonnementen en diensten? Bel ons of vul het contactformulier in en wij regelen de juiste computerhulp voor je.

PC ROLIN’ VINKEL

HET COMPUTER SERVICE CENTRUM, REGIO OSS EN DEN BOSCH.

PC Rolin’ is jouw adres voor aankoop, reparatie, onderhoud of service aan je pc, laptop of randapparatuur. In geval van een computer storing heb je behoefte aan een betrouwbaar computer service centrum in de buurt. We zijn gevestigd aan de Beukenlaan in Vinkel, gemeente Den Bosch.

In geval van storing proberen we altijd eerst middels computer overname het probleem op te lossen. Indien nodig leveren we ook service aan huis in Vinkel, Nuland, Geffen en omstreken.

PC Rolin’ computer service centrum vinkel, is er voor joú!

HELP-hulp-op-afstand