Data recovery ofwel gegevens herstel is het terughalen van gegevens van datadragers.

Een datadrager is een apparaat waar gegevens op kunnen worden gezet. Denk hierbij aan een SD kaart die in je telefoon zit maar ook de harde schijf van je computer, of de USB stick die je gebruikt. Gaat er iets mis en ben je je bestanden kwijt? Dan is data recovery de manier om je foto’s, documenten, muziek en andere belangrijke dingen terug te krijgen!

Aan de hand van diagnose stellen we vast wat voor recovery er nodig is voor jouw apparaat. Het stellen van de diagnose kost je €35,- en is binnen 1 a 2 werkdagen gedaan.

Het kan gaan over een software matige recovery, waar we bijvoorbeeld het per ongeluk formatteren van de schijf ongedaan maken. In de meeste gevallen is data niet helemaal weg na het formatteren. Of na het laten vallen van je harde schijf; vaak is het zo dat de datadrager de gegevens dan niet meer kan opvragen, terwijl de data er dus wel nog is. Met speciale software kunnen we de data terughalen.

Daarnaast is er hardware matige recovery, wat moeilijker is en meer tijd kost. De meeste IT-bedrijven hebben hiervoor een partnerbedrijf, maar wij kunnen dit in huis voor u doen. Zo blijft uw data bij ons veilig bij ons.

Hardware matige ofwel fysieke recovery is uitgebreider en kost meer tijd. Hier is er vaak een defect in de onderdelen van de schijf zelf. We gaan dus eerst vaststellen welk onderdeel defect is. Vaak kunnen we de schijf tijdelijk repareren door middel van het vervangen van het onderdeel, en dan snel de data er af kunnen halen. Hier komt veel voorzichtig soldeerwerk bij kijken om de soms minuscule chips los te krijgen. Het repareren van de schijf kan soms lange tijd in beslag nemen en vereist specifieke kennis voor zowel het stellen van de diagnose als het repareren, en vandaar dat de fysieke recovery dan ook duurder is.

Vragen of meer informatie nodig na het lezen? Of heb je een schijf liggen en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Bel ons dan op voor meer informatie! 073-8512083

Op dit moment voeren wij de volgende soorten recovery’s uit:

(Externe) HDD/SSD – Softwarematig en fysiek.

USB/SD/etc. – Softwarematig.

Voor prijzen zie onze Tarieven

Gijs

Gijs

Data recovery specialist

Gijs voert bij ons de data recoveries uit en is ervaren in dit precieze werk. Met zijn microscoop, hete lucht station, soldeerbout en heel veel geduld knutselt hij aan harde schijven en lukt het hem meestal wel om de data weer terug te krijgen!

Een computer bedrijf wat met je meedenkt, je dingen leert en je altijd zo snel mogelijk probeert te helpen.

Veel van onze werkzaamheden doen we middels hulp op afstand.
Zo kunnen we de prijs laag houden en toch op een snelle manier veel klanten helpen.
Natuurlijk is het ook mogelijk dat er iemand naar je toekomt.
Bijvoorbeeld bij internet storingen, wifi uitbreiding of het leveren van een nieuwe computer / laptop / printer.
Als je bij ons een product koopt zorgen wij ervoor dat je er meteen mee aan de slag kunt.
We stellen bijvoorbeeld op een nieuwe laptop meteen even je e-mail in, zetten je gegevens over van je oude naar je nieuwe laptop en zorgen ervoor dat je een simpele handleiding hebt zodat je meteen leert hoe je het beste met de accu en het schoonhouden van de laptop kunt omgaan.

Computerhulp nodig

PC Rolin biedt snelle en vakkundige computerhulp. Wij zijn een Brabants familiebedrijf met flink wat ervaring op het gebied van onderhoud en reparatie van computers en laptops. Of je nu advies van een helpdesk zoekt of periodiek onderhoud wilt, bij ons vind je de juiste computerhulp.

PC ROLIN’ VINKEL

HET COMPUTER SERVICE CENTRUM, REGIO OSS EN DEN BOSCH.

PC Rolin’ is jouw adres voor aankoop, reparatie, onderhoud of service aan je pc, laptop of randapparatuur. In geval van een computer storing heb je behoefte aan een betrouwbaar computer service centrum in de buurt.

We zijn gevestigd aan de Brugstraat in Vinkel, gemeente Den Bosch.

In geval van storing proberen we altijd eerst middels computer overname het probleem op te lossen. Indien nodig leveren we ook service aan huis in Vinkel, Nuland, Geffen en omstreken.