Veilig internet bankieren

Veilig internet bankieren

Om veilig te kunnen internet bankieren is 1 van de regels dat je computer of laptop up to date is. Maar wat houdt dat nu in? En welke updates moet je wel installeren maar welke ook vooral niet? Hieronder volgt een advies met welke software belangrijk is om up to date te houden. Mocht je twijfels hebben of het wel nodig/verstandig is om iets te updaten, dan kijken we graag met je mee.

Het bezitten van een back-up houdt in dat je 1 bestand minimaal twee keer hebt. Een bestand staat bijvoorbeeld één keer op je computer en daarnaast heb je een kopie van het bestand op jouw externe harde schijf of USB stick. Een veel voorkomende vergissing wordt gemaakt door de belangrijke documenten te verplaatsen van de computer naar de externe harde schijf om ruimte te besparen. Mocht dan onverhoopt jouw externe harde schijf vallen of gestolen worden, dan ben je alsnog je belangrijke bestanden kwijt.

Teun
20231223_103238
OV-SharonWillems-HR67

Computer up to date houden / krijgen

Windows updates

Je krijgt hier regelmatig melding van. De grotere, belangrijke updates worden vaak vanzelf geïnstalleerd, maar het is belangrijk om dit wel te checken. Soms is er een probleem met het apparaat waardoor een update niet kan of wil installeren. En hoe langer dit duurt, des te meer risico.

Wil je kijken of er updates beschikbaar zijn voor jou? Klik linksonder op de start knop en type update in het zoekvenster, je ziet dan vanzelf Windows Updates verschijnen. Ook kun je hier optionele updates aanzetten. Dit zijn stuurprogramma updates, deze zijn belangrijk voor het functioneren van je software, maar niet essentieel. Toch is het advies om ook deze gewoon te installeren.

Adobe reader

Adobe reader is een programma waarmee je PDF bestanden kunt lezen.

Anti-virus

Je anti-virus pakket, bijvoorbeeld ESET of Kaspersky. In het programma kun je vaak een update knop vinden.

Weet je niet wat je nou wel moet installeren? Neem dan even contact met ons op, dan kijken wij met je mee. Altijd je apparaat up to date hebben? We hebben ook abonnementen waardoor jouw apparaat altijd up to date is!

Wil je een back-up die automatisch op vaste dagen/tijden gemaakt wordt? Of maak je liever handmatig, met een druk op de knop een back-up naar een draagbare externe harde schijf? Voor onze back-up service bieden we verschillende soorten software aan zodat we in elke situatie een passend aanbod kunnen doen.

Meer weten of heb je nog vragen?

Neem eens een kijkje in onze FAQ, waar je mogelijk al antwoorden op je vragen kunt vinden. Voor meer informatie over onze tarieven kun je terecht op de tarievenpagina.

Mocht je nog steeds vragen hebben, aarzel dan niet om tijdens kantooruren contact met ons op te nemen via telefoon, WhatsApp of e-mail. We staan klaar om je verder te helpen.

Helpdesk

Bij ons kun je kiezen tussen computerovername, waarbij we direct met je kunnen meekijken, of een huisbezoek om je te helpen met je computerproblemen. We zijn flexibel en passen onze aanpak aan op jouw situatie.

Verkoop

Bij ons vind je nieuwe producten met goede service. We geven eerlijk advies en zorgen ervoor dat je goed geïnformeerd bent voordat je een beslissing neemt.

Reparatie

Als je computer of laptop reparatie nodig heeft, bieden wij de oplossing. Je kunt bij ons namelijk een leenlaptop krijgen, zodat je toch je belangrijke zaken kunt blijven regelen. De reparaties zelf voeren wij uit op ons kantoor in Vinkel. 

HELPDESK SUPPORT

073-8512083

BEL OF WHATSAPP ONS

Scroll to Top