Laptop scherm reparatie

Met deze tips kom je er mogelijk snel achter wat het probleem is.

Je laptop scherm kapot?

Als je laptop scherm kapot is/geen beeld meer geeft kunnen er verschillende dingen aan de hand zijn. Kijk of jouw situatie hieronder bijstaat :

Zwart beeld

Dat kunnen heel veel dingen zijn, eerst is belangrijk of de laptop wel draait. Als er geen enkel geluid of lampje zichtbaar is dan lijkt er een probleem met de accu of het opladen te zijn. Volg dan volgende stappen:

Kijk eerst na of de laptop nog op lijkt te laden. Gaat er een lampje op de laptop branden? Of is de accu leeg?

Als de laptop niet meer oplaad is zeer waarschijnlijk de adapter of accu stuk.

Lijkt de laptop wel op te laden maar krijg je geen beeld? Haal de accu uit de laptop. Dit kan niet bij alle modellen, dan zit de accu ingebouwd in de laptop. Als het wel mogelijk is, haal de accu er uit en laat deze minstens 10 seconden uit de laptop. Doe de accu er weer in, kijk of je nu weer beeld krijgt.

Nog steeds geen beeld? Probeer de laptop zonder accu op te starten (accu eruit en adapter aansluiten). Kijk daarnaast of je de laptop met een kabel aan een externe monitor aan kunt sluiten. Als hij dan wel werkt, is je laptopscherm helaas defect. Mocht er nu nog niets gebeuren, neem dan contact met ons op om een afspraak te plannen.

Je ziet 1 of meer horizontale of verticale strepen

Helaas dat is niet zo’n goed teken. We kunnen met je mee kijken via onze helpdesk software om na te kijken of er bijvoorbeeld een probleem is met een stuurprogramma, maar zeer waarschijnlijk is je laptop scherm kapot en is dit op te lossen middels het plaatsen van een nieuw scherm. Je kunt nog wel even proberen om je laptop met een kabel aan een externe monitor aan te sluiten. Krijg je nu wel gewoon beeld, dan wil dat zeggen dat het probleem zeker in het scherm van de laptop zit. Het kan ook nog zijn dat er alleen een los contactje zit maar daarvoor moet de laptop wel voor worden open gemaakt.

Je laptop scherm heeft een rode gloed of rode vlekken

Dit duurt meestal maar even voordat je een helemaal donker scherm krijgt. Dit is een probleem met je scherm of met je moederbord, en de laptop zal dus bij ons gebracht moeten worden voor reparatie

Het scherm is gebarsten

Het komt vaak voor, je legt een USB stick op je toetsenbord en je klapt vervolgens je laptop dicht. Het gevolg is vaak dat er barsten en/of scheuren zijn ontstaan in je scherm en soms ook flinke zwarte vlekken waar de vloeistof in de LCD uit het scherm loopt. Geen probleem, het scherm kunnen we vervangen. Wil je nu toch verder kunnen werken zonder het scherm te vervangen? Dat kan ook, middels een kabel kun je de laptop aan een externe monitor koppelen zodat je toch nog even verder kunt werken.

Scherm laten vervangen

Als je laptop scherm vervangen moet worden gaan we vaak wel eerst even samen met je kijken hoe oud de laptop is en of het de reparatie nog waard is. Het is namelijk zonde om een relatief dure reparatie aan je laptop te laten uitvoeren als deze al bijvoorbeeld 8 jaar oud is. Heb je twijfels over wat nu het probleem is? Maak even een foto en mail deze. We zullen je snel een advies/antwoord geven.

Waarom PC Rolin’:

Vakkundige reparatie van laptop of PC

  • Back-up, virus- en onderhoudsdiensten
  • Eigen helpdeskservice
  • Eerlijk en duidelijk advies
  • Supersnelle service
  • Leenlaptop tijdens reparatie 

Wil je meer informatie over PC Rolin’ en alle abonnementen en diensten? Bel ons of vul het contactformulier in en wij regelen de juiste computerhulp voor je.

HELP-hulp-op-afstand

Computerhulp bij computerproblemen?

PC Rolin’ biedt snelle en vakkundige computerhulp. Wij zijn een Brabants familiebedrijf met flink wat ervaring op het gebied van onderhoud en reparatie van computers en laptops. Of je nu advies van een helpdesk zoekt of periodiek onderhoud wilt, bij ons vind je de juiste computerhulp.