Harde schijf defect

Als je harde schijf defect is kun je hem vaak niet meer op de normale manier benaderen. Dus je gegevens, foto’s en e-mail eraf halen lukt dan niet meer.

Natuurlijk is het belangrijk dat je altijd een goede back-up hebt gemaakt maar wat nu als je deze niet hebt gemaakt? Dan kunnen we gaan kijken of we de schijf voor je kunnen gaan recoveren (herstellen). We kunnen de schijf dan niet meer repareren, maar we gaan proberen er zoveel mogelijk bestanden af te halen.

Maar hoe weet je nu dat je harde schijf defect is? Er kan sprake zijn van een defecte harde schijf als je onderstaande symptomen herkent :

  1. De pc/laptop is ontzettend traag zonder dat er vervuiling zoals of virussen/spyware meedraait
  2. De schijf maak veel geluid (bijvoorbeeld tikken of zwaar brommen)
  3. Het systeem start niet meer goed door

Het is niet zeker dat je bij deze kenmerken zeker een defecte harde schijf hebt, maar de kans hierop is wel aanwezig. Een tikkende harde schijf is bijna altijd het einde van de harde schijf.

Harde schijf vervangen

Zowel in een laptop als in een computer kunnen we de defecte harde schijf vervangen. Ook kunnen we de gegevens die we mogelijk uit de recovery hebben gehaald terug plaatsen op de nieuwe harde schijf.

Waarom PC Rolin’:

Vakkundige reparatie van laptop of PC

  • Back-up, virus- en onderhoudsdiensten
  • Eigen helpdeskservice
  • Eerlijk en duidelijk advies
  • Supersnelle service
  • Leenlaptop tijdens reparatie (indien voorradig)

Wil je meer informatie over PC Rolin’ en alle abonnementen en diensten? Bel ons of vul het contactformulier in en wij regelen de juiste computerhulp voor je.

HELP-hulp-op-afstand

Computerhulp bij computerproblemen?

PC Rolin’ biedt snelle en vakkundige computerhulp. Wij zijn een Brabants familiebedrijf met flink wat ervaring op het gebied van onderhoud en reparatie van computers en laptops. Of je nu advies van een helpdesk zoekt of periodiek onderhoud wilt, bij ons vind je de juiste computerhulp.