Back-up oplossingen

Voor betrouwbare back-up oplossingen ben je bij ons aan het juiste adres. Een passende back-up oplossing is essentieel om het verlies van waardevolle data te voorkomen. Of het nu gaat om dierbare foto's, belangrijke documenten of een werkstuk waar je veel tijd in hebt gestoken, je wilt ze niet kwijtraken. Met een slimme back-upstrategie bescherm je jezelf tegen onverwachte gebeurtenissen zoals computerproblemen, diefstal of dataverlies.

Het nut van een goede back-up

Het verlies van data kan optreden als gevolg van een defecte harde schijf of onvoorziene gebeurtenissen zoals brand. Hierdoor loop je het risico kostbare data zoals foto's, documenten en e-mails kwijt te raken. Gelukkig bieden wij de beste back-up oplossingen die passen bij jouw specifieke situatie. 

 

Onze standaardoplossing omvat het instellen van een back-up naar een externe harde schijf. We zorgen voor de installatie van de benodigde software, zodat je de back-up eenvoudig kunt starten door de schijf op je computer aan te sluiten. We kunnen de back-upsoftware op afstand voor je instellen, op voorwaarde dat je al in het bezit bent van een externe harde schijf. Als je deze nog niet hebt, kun je bij ons terecht voor externe schijven van verschillende groottes.

 

Daarnaast hebben we ook nog een automatische cloud back-up. Deze maakt elke dag een back-up van je gehele systeem. Je hoeft nergens meer aan te denken. 

Een back-up maken

Het bezitten van een back-up houdt in dat je één bestand minimaal twee keer hebt. Een bestand staat bijvoorbeeld één keer op je computer en daarnaast heb je een kopie van het bestand op jouw externe harde schijf of USB stick. Een veel voorkomende vergissing wordt gemaakt door de belangrijke documenten te verplaatsen van de computer naar de externe harde schijf om ruimte te besparen. Mocht dan onverhoopt jouw externe harde schijf vallen of gestolen worden, dan ben je alsnog je belangrijke bestanden kwijt.

We overleggen van tevoren welk soort back-up service het beste bij je past

Wil je een back-up die automatisch op vaste dagen/tijden gemaakt wordt? Of maak je liever handmatig met een druk op de knop een back-up naar een draagbare externe harde schijf? Voor onze back-up service bieden we verschillende soorten software aan zodat we in elke situatie een passend aanbod kunnen doen.

Back-up en recovery

Natuurlijk kunnen we je ook helpen bij het terugplaatsen van een back-up of het recoveren (terughalen) van bestanden na een crash, als je geen back-up hebt.

Bij PC Rolin’ helpen wij je graag met het maken en beheren van je back-up.

Meer weten of heb je nog vragen?

Neem eens een kijkje in onze FAQ, waar je mogelijk al antwoorden op je vragen kunt vinden. Voor meer informatie over onze tarieven kun je terecht op de tarievenpagina.

Mocht je nog steeds vragen hebben, aarzel dan niet om tijdens kantooruren contact met ons op te nemen via telefoon, WhatsApp of e-mail. We staan klaar om je verder te helpen.

Helpdesk

Bij ons kun je kiezen tussen computerovername, waarbij we direct met je kunnen meekijken, of een huisbezoek om je te helpen met je computerproblemen. We zijn flexibel en passen onze aanpak aan op jouw situatie.

Verkoop

Bij ons vind je nieuwe producten met goede service. We geven eerlijk advies en zorgen ervoor dat je goed geïnformeerd bent voordat je een beslissing neemt.

Reparatie

Als je computer of laptop reparatie nodig heeft, bieden wij de oplossing. Je kunt bij ons namelijk een leenlaptop krijgen, zodat je toch je belangrijke zaken kunt blijven regelen. De reparaties zelf voeren wij uit op ons kantoor in Vinkel. 

HELPDESK SUPPORT

073-8512083

BEL OF WHATSAPP ONS

Scroll to Top